2010. június. 08. 10:49 MTI Utolsó frissítés: 2010. június. 08. 10:52 Itthon

Leváltották a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal elnökét

Bognár Lajos, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) eddigi Élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi elnökhelyettese váltja Lukács László eddigi elnököt a hivatal élén - értesült az MTI.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter 2010. június 1-jei hatállyal visszavonta az MgSzH elnökének, Lukács Lászlónak a vezetői megbízását - közölte a hivatal.  A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóosztályán kedden megerősítették az MTI értesülését, miszerint a hivatal vezetője Bognár Lajos lett, és azt közölték, hogy az új elnök már meg is kapta kinevezését az MgSzH élére.    

Az MTI korábban hírt adott róla, hogy Bognár Lajost kinevezték a VM helyettes államtitkárává. Bognár Lajos eddig az MgSzH Élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi elnökhelyettese volt.    

Bognár Lajos - az MgSzH honlapján elérhető adatok szerint - 1996-ben végezte el az Állatorvos-tudományi Egyetemet Budapesten, majd posztgraduális képzés keretében szerzett állategészségügyi igazgatási és járványügyi szakállatorvosi diplomát. Az új elnök trénerként közreműködött egy PHARE-TEMPUS projektben. 1998-2005 között a Békés megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomáson dolgozott.  EU felelősként a csatlakozásra való felkészülésben részt vett jogszabályalkotásban, bizottsági munkacsoportokban. Hazai állati eredetű melléktermék szakértő lett. 

2005. augusztus 1-től 2006. december 31-ig az FVM Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrzési Főosztály főosztályvezető helyettese. Országos főállatorvos helyettesként ellátta a Főosztály működtetésével kapcsolatos tevékenységet, az Állategészségügyi Szolgálat irányítási feladatait és a járványügyi osztály közvetlen irányítását. 2007. január 1-től volt az MgSzH Központ Élelmiszerlánc-biztonsági elnökhelyettese.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?