2009. május. 04. 14:50 MTI Utolsó frissítés: 2009. május. 04. 14:34 Itthon

Budapesten temetik el Magyarosi Árpádot

A fővárosban temetik el Magyarosi Árpádot, a Bolíviában lelőtt, az erdélyi Szovátáról származó férfit - tudta meg az MTI Nyikos Attilától, a család ügyvédjétől hétfőn.

Az ügyvéd közölte, hogy - Magyarosi családjának kérésére - pontosabb információkkal a temetés időpontjáról és helyéről nem szolgálhat.    
    
Magyarosi Árpád holttestét vasárnap délután szállították Bolíviából a spanyolországi Madridon és a németországi Nürnbergen keresztül Budapestre. A 28 éves Magyarosi Árpád holttestének szállítását a Magyar Vöröskereszt az általa összegyűjtött adományokból és saját segélykeretéből fedezte.
    
Nyikos Attila vasárnap azt mondta az MTI-nek, hogy a fiatalember holttestét fel fogják boncolni, annak költségeit családja állja, miután az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK)elutasította a hatósági boncolást.
    
Az ügyvéd szerint az ORFK arra hivatkozott, hogy az elhunyt személy román állampolgár volt, az eset külföldön történt és nincs rá jogi lehetőség, hogy hatósági boncolást rendeljenek el, holott - mondta Nyikos Attila - Magyarosi Árpád bevándorolt Magyarországra, ezért az egészségügyi törvény alapján nem lehetne az állampolgárságára hivatkozni.
    
A bolíviai hatóságok április 16-án jelentették be, hogy felszámoltak egy "terrorista csoportot", amelynek tagjai szerintük meg akarták ölni Evo Morales elnököt. Kommandósok a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz egyik szállodájában lelőtték a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó, román állampolgár Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. Az akció során őrizetbe vették a magyar állampolgársággal rendelkező Tóásó Elődöt, valamint a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?