2009. március. 09. 20:07 MTI Utolsó frissítés: 2009. március. 09. 19:56 Itthon

Újabb tűz Nyírmadán: a tulajdonos gyújtogatásra gyanakszik

Ismét tűz pusztított azon a nyírmadai telephelyen, ahol szombat éjjel leégett egy almatároló hűtőház: hétfőn egy irodának használt helyiség gyulladt ki - mondta Tóth Tibor, a telephely tulajdonosa.

„Hétfő reggel a dolgozók vették észre, hogy berúgták egy irodának használt épület ajtaját, illetve a pihenőhelyiségben lévő ágy és a körülötte lévő bútorok pedig lángokban állnak” – mondta. „A munkások azonnal megkezdték a tűz oltását, és csak a gyorsaságuknak köszönhető, hogy nem terjedtek át a lángok az épület többi részére”.    

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság ügyeletese megerősítette, valóban kaptak egy riasztást a tűzoltók hétfőn a nyírmadai telephely területére, de mire a tűzoltóegység kiérkezett, már megfékezték a lángokat.    

Tóth Tibor szerint a gyújtogatás gyanúját igazolni látszik, hogy olajnyomokat találtak a leégett ágyon. Elektromos zárlat nem okozhatta a tüzet, hiszen az előző tűzeset miatt nem volt áram az épületben.    

Az almatárolóban és az irodában okozott kár együttes értéke - a tulajdonos becslése szerint - meghaladja a százmillió forintot. A telephely tulajdonosa feljelentést tett a második tűzeset kapcsán – mondta el Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szombaton egy 36x24 méteres alapterületű, korábban hűtőházként használt almatároló alumínium borítású teteje gyulladt ki ismeretlen okból ugyanezen a nyírmadai telephelyen.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?