Hét vendéglőt vésett fel feketelistájára az ÁNTSZ
Tavaly augusztus óta hét olyan cég került fel az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján vezetett nyilvános listára, amelyek bizonyítottan ételfertőzések és ételmérgezések okozói voltak.
Az ÁNTSZ az elmúlt évben - a sorozatos ételmérgezések miatt - döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza azon vendéglátóhelyeknek, valamint élelmiszergyártóknak és forgalmazóknak az adatait, amelyek nem megfelelő élelmiszert állítottak elő.
A szervezet honlapján fellelhető információk szerint mind a hét esetben szalmonella-baktérium okozta a megbetegedéseket, összesen 577-et.
A vállalkozások között van egy mosonszentmiklósi pizzéria, egy kiskunhalasi étterem-söröző, egy szekszárdi étterem, egy szombathelyi menza, egy szertergomi főzőkonyha, egy budapesti vendéglátó kft, valamint egy mezőkövesdi étterem.