Hajléktalanokat vendégelt meg egy pesti luxushotel
Konyakba áztatott aszalt szilvás vaddisznó terrin, konyakos szilvazselével, vörösboros tanyasi csirkebecsinált, desszertnek karácsonyi csokoládés fatörzs, vörösbor, kávé, üdítő - ezt a vacsorát szolgálták fel hétfőn este 25 hajléktalannak az ötcsillagos Le Meridien szállodában.
Nem először lát vendégül hajlék nélkül maradt embereket a szálloda a Le Bourbon étteremben. Ezúttal a Baptista Szeretetszolgálat budapesti otthonának lakóit várták.
A szegénysorsú embereket a szálloda igazgatója, Adrian Gray a főbejáratnál fogadta. Mindegyikükkel kezet fogott, és beinvitálta őket a karácsonyi fényárban úszó étterembe. A menüt a szálloda francia séfje, Laurent Vandenameele állította össze számukra.
Hogyan választották ki a huszonöt embert, akiket meginvitáltak erre a vacsorára, hiszen csak budapesten tízezrek élnek télen is az utcán? - kérdezte az MTI Miletics Marcelltől, a Baptista Szeretetszolgálat utcafront részlegének vezetőjétől. "Az étteremben helyet foglalók között vannak otthonban lakók, és olyanok is, akik egész életüket az utcán töltik. Jónéhányan nem fogadták el a meghívást, mert szégyellik szegénységüket, és nem akartak a kamerák kereszttüzébe kerülni" - válaszolt a szervezet embere.