Bikavérrel lett az év borásza
A szekszárdi Takler Ferenc egy 2002-es bikavérrel nyerte el az "év borásza" címet. A címet a borászatban jártas kereskedők, vendéglátósok és szakújságírók ítélték oda.
A Magyar Borakadémia szerdán délután hirdetett eredményt a Magyar Borok Házában. "Ősei az 1700-as évek óta foglalkoznak szőlőtermesztéssel és borkészítéssel" - mondta Takler Ferenc a Népszabadságnak adott interjújában.
A titulus nagyon fontos számunkra, hiszen a fogyasztók általában név alapján döntik el, milyen bort tesznek a kosarukba. Eddig sem volt okunk panaszra, vevőink megbecsültek bennünket, de mostantól piaci lehetőségeink minden bizonnyal bővülni fognak - közölte a díjazott.
Takler Ferenc a hetvenes években vette át a családi gazdaságot és nyolc éve dolgozott ezért a sikerért. Főként vörösborokat, merlot-t, kékfrankost, kadarkát, cabernet sauvignont és bikavért készítenek.
Ma már csak a belföldi vásárlóinkból nem tudnánk megélni. Rengeteg a bor a boltokban, és ezek nagy része ár és minőség tekintetében egyaránt versenyképes. Az uniós csatlakozás adta lehetőségeket kihasználva elkezdtük kiépíteni osztrák, holland és angol vevőkörünket, de sikerült betörnünk az amerikai piacokra is - fűzte hozzá Takler.