2012. január. 13. 12:50 MTI Utolsó frissítés: 2012. január. 13. 12:48 Bűnügy

Egy dögei tanyán fogták el a halálos gázolót

Elfogta a rendőrség a dögei halálos cserbenhagyásos gázolás gyanúsítottját, a 23 éves helyi lakos ellen őrizetbe vétele nélkül, szakértők bevonásával folytatódik az eljárás - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője pénteken.

A Kisvárdához közeli településen szerdán, nem sokkal éjfél előtt egy autó elgázolt egy 38 éves gyalogost, majd megállás nélkül továbbment; a sérült a kórházban csütörtökön meghalt - emlékeztetett Hajas Zoltán rendőr őrnagy. Tájékoztatása szerint a nyomozók a helyszínen maradt járműmaradványok alapján megállapították a személygépkocsi típusát (egy régebbi gyártmányú, sötét színű autóról van szó). Az adatgyűjtés követően egy dögei tanyán meg is találták a gépkocsit, s a bevont szakértő is megerősítette, hogy az volt a gázoló jármű. 

Az autó tulajdonosát és hozzátartozóit kihallgatták, s így terelődött a gyanú a tulajdonos 23 éves fiára, aki előbb tagadta a cserbenhagyásos gázolást, majd az elé tárt bizonyítékok hatására beismerte azt.    

A gyanúsított vallomásában elmondta, hogy apja tudta nélkül szerezte meg a kocsi indítókulcsát, és - bár jogosítványa nem volt - 14 éves barátjával elhatározták, autóznak egyet. A sebességváltásban a 14 éves barát segített a semmilyen autóvezetési ismerettel sem rendelkező 23 éves társának, így csak előre tudtak haladni a járművel - jegyezte meg a rendőrségi szóvivő.     A fiúk azt vallották, hogy az úton későn észlelték az állításuk szerint ott fekvő férfit, így elütötték, majd pánikba esve visszamentek a tanyára, lezárták a kocsit, és megbeszélték, senkinek sem szólnak a történtekről.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?