Ingatlan hvg.hu 2021. december. 08. 13:55

Sok milliárdos támogatással alapítanak munkásszállóvá régi honvédségi épületeket

A kormány már csaknem 15 milliárd forintot fordított a munkáshotelekre – újságolta el Bodó Sándor államtitkár az M1-en.

Munkásapartmanok épülnek vissza nem térítendő támogatással, a programot első körben az önkormányzatokkal közösen valósítják meg – közölte Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán az M1-en.

Azt mondta:

eddig 15 szálláshelyet adtak át, további 31-32 pedig kivitelezés alatt áll. Mindezek közel hatezer férőhelyet jelentenek.

A kormány már csaknem 15 milliárd forintot fordított a munkáshotelekre, amelyekhez vissza nem térítendő támogatást adnak, a megvalósulást szigorúan ellenőrzik – mondta Bodó.

Az államtitkár szerint sok önkormányzat tulajdonában maradtak régi honvédségi vagy elhagyott gazdasági épületek, ezért ajánlották fel a munkásszállások kialakításának lehetőségét. Az önkormányzatok mellett a vállalkozások is igényelhetnek forrást erre a célra, más támogatási intenzitással.

Így lett Magyarország a bevándorlók országa az Orbán-kormány alatt

Az államtitkár a program elindítását azzal indokolta, hogy vannak olyan területek, ahol komoly munkaerőhiány van, és olyanok, ahol magasabb a munkanélküliség. Ezért fontos, hogy ezekre a kihívásokra megfelelő választ tudjanak adni, ebben a mobilitás biztosítását nevezte a legfontosabbnak.

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Bodó Sándor elmondta, az állami támogatás aránya az önkormányzatok esetében 80 százalékos. A vállalkozások esetében a támogatás aránya attól függ, hogy melyik országrészben valósul meg. Hozzátette: a szállásokra tíz év fenntartást írnak elő, az igények növekedése miatt a program jövőre is folytatódik.

Tudatos otthon
Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.