Ingatlan hvg.hu 2021. április. 20. 11:51

Egyetemi campust alakítanának ki a Magyar Rádió volt épületében

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem megkapta az államtól a VIII. kerületi épületegyüttest, most beindult a tervezés.

Új egyetemi campust alakítanának ki a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (PPKE) a VIII. kerületben – írja az egyetem honlapja.

A kormány tavaly úgy döntött, hogy a PPKE megkapja a Magyar Rádió volt épületegyüttesét, ezután született meg az igény a campusra. Becker Pál, fejlesztési főigazgató elmondta, a belvárosban a Szentkirályi utcában található a Pázmány központi épülete, ahol a Jog- és Államtudományi Kar működik, néhány száz méterrel odébb pedig, a Mikszáth téren található a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar épülete. Úgy véli, hogy a rádiós épületegyüttes szervesen illeszkedik ezekhez az ingatlanokhoz, így nem nehéz elképzelni a néhány esztendő múlva egységes egyetemi campus képét.

A katolikus egyetemé lesz a Magyar Rádió egykori épülettömbje

Ingyen kapja meg a Pázmány a józsefvárosi épületeket. A piliscsabai kampusszal egyelőre nem tudni, mi lesz.

Becker arról is beszélt, hogy eredetileg kollégiumot nem terveztek a campusra, de jelenleg már egy háromszáz fős kollégiumban gondolkodnak. Egy sportcsarnok és egy étterem is szerepel a terveken, ezeket szeretnék megnyitni a külső érdeklődők számára is.

Az előkészítő munkálatokat kormányhatározat alapján a Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) irányítja, koordinálja. „Közbeszerzéssel megbízták az Óbuda-Újlak Zrt.-t, hogy mérjék fel és állapítsák meg, mennyiben hasznosíthatók a jelenlegi épületek, majd az egyetemmel és a BFK-val együttműködve határozzák meg azokat a funkciókat, amelyeket telepíteni kell erre a helyszínre” – mondta Becker.

A kivitelezéshez a közbeszerzési pályázatot 2023-ban írhatják ki.

Tudatos otthon
Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.