Ingatlan hvg.hu 2021. január. 23. 17:25

Végre felújítják a régóta elhanyagolt budai Malom-tó környezetét

A Lukács fürdővel átellenben fekvő Malom-tó környezete a következő hetekben néhány elemében megújul – írja a 24.hu.

Budapest egyik magára hagyott épülete a Buda belterületének számító Frankel Leó úton lévő Népgőzfürdő, amelyet Ray Rezső tervezett.

A második világháború utáni évtizedekben ugyan több terv is született a terület megújítására, ám közben romlott az épületek állaga, és elmaradt az átfogó rekonstrukció - írja a 24.hu, amely úgy értesült, hogy most elkezdődött valami,  lecseréltrék a kerítés egy részét és munkálatok kezdődtek a tó környékén is. a 24.hu-nak válaszoló illetékesek pedig azt közölték, a következő munkálatokat végzik el: 

- a Molnár János-barlang bejáratához a romok mögött vezető új megközelítés kialakítása,
- sziklabontással járó támfalépítés,
- a barlanghoz vezető táró elé új bejárati rész (podeszt, rámpa, lépcső, előtető) építése,
- a másik barlanglejáró új lefedése,
- új utcai kerítésszakasz és kapu,
- külső tereprendezés, melynek része az új térkőburkolat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 Nagy Gábor 2021. február. 28. 16:00

Homályba burkolódzó újságírók csoportja dönt a Golden Globe-díjakról

A nevetségességből hosszú és nehéz út vezetett a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szervezetének ahhoz, hogy őket, és az általuk filmes és tévés produkcióknak kiosztott Golden Globe-díjat is komolyan vegyék. Ezért nem hiányzott nekik, hogy a mai online gálára időzítve a pénzügyeiket firtatta egy tényfeltáró riport. Arra is emlékeztettek, hogy még a 87 tag névsora sem ismert, azt viszont tudni, hogy egyedüli magyarként köztük van Návai Anikó.