Ingatlan MTI / hvg.hu 2020. december. 08. 18:11

Megbírságolták a Hermina Happy Land lakásait hirdető vállalkozást

Megtévesztő reklám miatt kell 3,5 millió forintot fizetnie a Hermina Happy Land lakásait hirdető vállalkozáscsoportnak.

Megtévesztő ingatlanreklám miatt 3,5 millió forint bírságot kell fizetnie a Hermina Happy Land projekt lakásait hirdető vállalkozáscsoportnak – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A kifogásolt reklámok a GVH szerint több szempontból is jogsértőek:

  • Képmegosztó oldalak fényképeit tüntették föl úgy, mintha azok az épülő ingatlanokról készültek volna;
  • A hirdetéseik több reklámüzenetét nem tudták alátámasztani;
  • A közösségi oldalukról pedig törölték a számukra kedvezőtlen hozzászólásokat.

A moderálásról megjegyzik, hogy az önmagában nem minősül tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak, de a kritikák egyoldalú törlése korlátozza a tájékozódás lehetőségét.

A Hermina Happy Land lakásait a Hermina Center Ingatlanforgalmazó Kft. és a Hermina BAU Hungary Ingatlanforgalmazó Kft. 2016 óta hirdeti. A vállalatcsoportnak a bírság megfizetése mellett 30 napon belül a jogsértő kereskedelmi gyakorlatot is helyre kell igazítania.

Korábban is voltak különös ügyek a Hermina Center körül. Két éve az RTL Klub Házon Kívül című műsorában több mint 30 vevő történetéről számoltak be, akik milliókat fizettek ki egy új lakásra – volt, aki a teljes vételárat –, de a kivitelező cég egyszer csak közölte velük, hogy megszűnt a szerződésük.

zöldre át

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.