Ingatlan hvg.hu 2017. július. 17. 13:27

Újranyílik a Rákóczi út híres cukrászdája, a Hauer

Új tulajdonosa van az ingatlannak, aki felújítja, és augusztusban ismét megnyitja a helyet.

A cukrászdába az új tulajdonos hívta meg az Urbanista blog szerzőjét egy bejárásra. Az újságíró szerint, bár a helyiség évek óta üres, nincs nagyon rossz állapotban, inkább csak ráncfelvarrásra, mintsem nagyobb átalakításokra szorul. Az illetékes hatóság csupán egy új mosdó felszerelését kérte.

A riportból kiderül az is, hogy a vendégtérhez kapcsolódó különféle egységekkel – így a cukrászműhellyel, a csokoládéüzemmel, a rendezvényteremmel – összesen 1300 négyzetmétert tesz ki a cukrászda területe, története pedig meglehetősen kalandos.

Az új tulajdonosok egy díszlettervezőt, Enyvári Pétert bízták meg a belső terek újragondolásával, aki a Rózsavölgyi Szalonon is dolgozott. Ahhoz hasonló hangulatúra tervezik az újranyitott Hauert is. Egyelőre meghagynák csak cukrászdának, de idővel a környék egyik kulturális, szellemi központjává alakítanák.

Az augusztusra tervezett nyitásra helyben készült süteményekkel készülnek, cukrászüzemükben két mestercukrász vezeti majd, a finomságokat pedig 790 és 1000 forint közötti áron kínálják majd. A hely egykoron leghíresebb két terméke, a Hauer-krémes és a marcipános-ananászos sütemény is kapható lesz.

Tudatos otthon
Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?