2014. június. 10. 15:49 MTI Utolsó frissítés: 2014. június. 10. 16:47 Ingatlan

Elkészült a Bank of China új budapesti székháza

Átadták a Bank of China új központi irodáját Budapesten – közölték a felújítás és az átépítés levezénylésével megbízott ingatlan-tanácsadó cégtől kedden.

A Bank of China azt az 1700 négyzetméteres exkluzív, belvárosi irodaházat vásárolta meg, amely korábban a Credit Agricole tulajdonában volt. A tranzakció lezárása előtt részletes technikai felmérést készítettek, megnézték, milyen mértékű felújításra van szükség.  

A C&W ingatlantanácsadó cég feladata volt a tervező kiválasztása, a tervezés nyomon követése, a kivitelezési fővállalkozó kiválasztása, az építkezés felügyelete és műszaki ellenőrzés.

Az ötszintes épületben a back office szolgáltatások mellett kialakítottak egy 150 négyzetméteres bankfiókot is a műemlékvédelem alatt álló épület földszintjén.

A Bank of China (Hungary) Clost Ltd. 2003. február 10-én nyílt meg, mint a pénzintézet első kelet-közép-európai leányvállalata. A Bank of China Kínában már 100 éve működik.

Orbán Viktor miniszterelnök februári, Kínában tett hivatalos látogatásán tárgyalt a bankcsoport elnökével, amelyen megállapodtak, hogy a Bank of China Magyarországon hozza létre regionális központját, és fiókhálózatot is kiépít a közép-európai aktivitást mutató kínai cégek pénzügyi kiszolgálásához.

A Bank of China a kelet-ázsiai ország negyedik legnagyobb bankja mérlegfőösszege alapján. Nagyjából 40 országban, köztük Magyarországon több mint 100 fiókot, Tajvanon és Hongkongban emellett félezer irodát működtet. A vállalat a sanghaji tőzsdére benyújtott jelentése szerint tavaly 157 milliárd jüan (5,8 ezer milliárd forint) nettó profitot könyvelt el, ami éves összevetésben 12,4 százalékos növekedés, ám lassulást mutat a 2012-es 14 százalékos bővüléshez képest.

Tudatos otthon
Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?