Ingatlan MTI 2012. május. 28. 14:40

Dubaji, kanadai és spanyol luxusberuházások Dél-Dalmáciában

Dubaji befektetők a Hvar-szigeti Stari Gradban szállodát és luxusvillát építenek, Dubrovnikban spanyol cégcsoport alakít át kis szállodákká 23 történelmi villát, a világhírű adriai városban ezzel párhuzamosan horvát-kanadai beruházással újabb luxushotel is nyílik.

A Horvát Idegenforgalmi Közösség honlapjának közlése szerint a dubaji Arqaam Capital befektetői alap jövőre kezdi meg a Hvar-szigeti Stari Gradnál egy ötcsillagos, 150-200 szobás szálloda, valamint száz luxusvilla építését. A mintegy 100 millió eurós beruházáshoz a befektetők már néhány éve felvásároltak 16 hektárnyi telket.

Az összesen 800 férőhelyes komplexumot a dél-afrikai Kerzner International Resorts üzemeltetné, amelynek jelenleg a Bahamákon, a Maldív-szigeteken és Mauritiuson, valamint Dubajban, Mexikóban, Marokkóban és Dél-Afrikában vannak luxus üdülőhelyei. A befektetők azt ígérik, hogy a modern hotel és villasor teljesen igazodni fog a tradicionális helyi épületekhez, üzemeltetését pedig alternatív energiaforrások biztosítják.

Dubrovnikban is nyílik egy új hotel
Stiller Ákos

Dubrovnikban a spanyol Summum design vállalatcsoport 23 helyi és a környékbeli szigeteken lévő történelmi nyaraló- és villaépületet, valamint egy kolostort kíván felújítani, hogy azokat szállodalánc formájában működtesse. Az első hat épület rekonstrukciója 11 millió eurót emésztene fel, és 632 új férőhelyet biztosítana az adriai városban.

Megnyitás előtt áll a dél-dalmát város tizenharmadik ötcsillagos szállodája, a Royal Princess, amely 55 luxusapartmannal, wellness-részleggel és egy 500 fős kongresszusi teremmel rendelkezik. A júniusban nyíló hotel tulajdonosa, egy horvát-kanadai illetőségű üzletember szállodavállalata az egykori Neptun hotel átalakításával hozta létre a Lapad-félszigeten található komplexumot.

 

Tudatos otthon
Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?