Műértő Műértő 2016. március. 04. 08:43

Megjelent a Műértő márciusi lapszáma

Erősorrend, ötödször – Magyar Power 50 / Bátor, fontos, szertelen, esetleges – Alföldi Róbert fotógyűjteménye / Aktuális kultpol – kurzust építünk / Palotából sóbányába – a „zsidó Aranyvonat” műkincsei / Az öntöttvastól az avantgárdig – portré Nyikita Korityin jekatyerinburgi múzeumigazgatóról / A boldogság kulcsa Bécsben – Stefan Sagmeister: The Happy Show / Óda a másolathoz – látogatás Óbudán, a Hamisítás Múzeumában / Házfoglalás, megdicsőülés – Dada-láz Zürichben

Műértő címlap, 2016. március

Erősorrend, ötödször – Magyar Power 50

Bátor, fontos, szertelen, esetleges – Alföldi Róbert fotógyűjteménye (Horányi Attila)

Kultpol – kurzust építünk (Nagy Gergely)

Palotából sóbányába – az Aranyvonat műkincsei (Dunai Andrea)

Az öntöttvastól az avantgárdig – portré Nyikita Korityin jekatyerinburgi múzeumigazgatóról (Emőd Péter)

A boldogság kulcsa – Stefan Sagmeister: The Happy Show (Gálosi Adrienne)

Óda a másolathoz – látogatás Óbudán, a Hamisítás Múzeumában (Sárai Vanda)

A berlini élvonalban – Galerija Gregor Podnar (Magyar Fanni)

Házfoglalás, megdicsőülés – Dada-láz Zürichben (Darányi György)

Papírörömök – új szerzemények a Petőfi Irodalmi Múzeumban (Frazon Zsófia)

Sokszereplős színtér – felfelé ível a cseh aukciós piac (Hushegyi Gábor)

Kézjegy, írás, kontextus – új könyv a szignatúráról (Wagner István)

Minőség vagy mennyiség? – vásárok Szingapúrban és Delhiben (Bagyó Anna)

Várakozáson felül – tartja pozícióit a hazai könyvpiac (Horváth Dezső)

Tárlatvezető: Barta Zsolt Péter

Kiállításokról:

Birkás Ákos a Knollban, Fotó/Modell a Barcsay Teremben, Érmezei Zoltán a Ludwig Múzeumban (Dékei Kriszta, Révész Emese, Kelényi Béla)

A Yad Vashem gyűjteménye Berlinben, Intermarium Prágában, Josef Frank mintatervei Bécsben (Varga Marina, Popovics Viktória, Wagner István)

 

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?