Gazdaság hvg.hu 2024. március. 25. 05:30

Gyorsan kell pénz, mit csináljak? – Kasszakulcs #9

Kihez forduljunk, ha hirtelen kell pénzt szerezzünk egy kiadásra? Család? Folyószámla hitel? Zálogház? Gyorskölcsön? Összefoglaltuk a tudnivalókat.

Beütött a baj: hirtelen jött egy nagyobb összegű kiadás, és nincs annyi megtakarításom, hogy zsebből megoldjam. Hogyan döntsek felelősen?

A Kasszakulcs legújabb adásában Gyükeri Mercédesz és Sztojcsev Iván Fülöp Norbertet, a Bankmonitor munkatársát kérdezték arról, milyen lehetőségek vannak, ha gyorsan van szükségünk pénzre, kezdve a folyószámla-hitelektől a személyi kölcsönökön át a gyorshiteleken keresztül a zálogházakig – de az is kiderül, miért (nem) érdemes családtagtól pénzt kérni.

Kövesse és hallgassa meg a Kasszakulcs műsorait az alábbi platformok bármelyikén: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts

Vagy iratkozzon fel a HVG Podcastok csatornájára itt: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, SoundCloud, YouTube

  • 1:09: Milyen opciónk vannak, ha hirtelen kell pénzt szerezzünk egy kiadásra? Forduljak-e a családomhoz?
  • 2:56: Ha mégis a családomhoz fordulok, mire figyeljek?
  • 4:15: Mire jók a folyószámla-hitelek?
  • 5:01: Mi van, ha nem ad eleget a bank? Hogyan jön képbe a személyi kölcsön?
  • 6:19: Mi az az előbírált hitel?
  • 7:18: Mik a buktatói egy ilyen hitelnek?
  • 8:11: Milyen megoldást nyújtanak a zálogházak?
  • 9:16: Milyen összeghez lehet hozzáférni egy zálogházzal?
  • 9:58: Mire kell figyelni a gyorskölcsönöknél?
  • 12:34: Mik az előnyei/hátrányai egy zálog jellegű kölcsönnek egy bankihoz képest?
  • 13:15: Miért „jó”, ha egy pénzintézet nem tud rólunk valamit? Magyarán: mitől nem hitelképes valaki?
  • 14:28: Mi az, amire NE vegyünk fel se hitelt, se zálogot?
  • 15:30: Miért nem érdemes elbújni a bank elől?
zöldhasú
Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.