Gazdaság hvg.hu 2022. január. 18. 11:02

Az IKEA magyar áruházaiban is emelkednek az árak

Akadoznak az ellátási láncok, és ott az infláció is.

Az ellátási láncok akadozása, illetve az általános infláció miatt áremelés jön a hazai IKEA áruházakban is – írta meg a Pénzcentrum. A cikk szerint az alapanyaghiány és az energiaárak emelkedése is komoly inflációt gerjesztett a világ minden szegletében.

A lap a brit leányvállalatnál történt hasonló intézkedés után kereste meg a magyar áruházat, amely azt közölte:

Nem vagyunk immunisak azokra a makroökonómiai hatásokra, amelyekkel az üzleti vállalkozások, kereskedők és a nagyközönség szembesül. Ezért az IKEA világszerte megemeli a termékeinek árát. Az áremelés mértéke országról országra változik, és reflektál a helyi inflációs sajátosságokra, beleértve a nyersanyagokkal és az ellátási lánccal kapcsolatos kérdéseket is.”

Az IKEA nem tudott konkrét információt adni „az árkorrekció átlagos mértékéről”, de hozzátették: sok termékük ára változatlan marad. Ugyanakkor „a portfóliónk nagy részének ára emelkedik, összhangban a megemelkedett nyersanyagárak és az ellátási lánc költségeivel. Az áremelkedés néhány százalékponttól az alacsony két számjegyű százalékig terjed.”

Lassan az IKEA sem tudja tartani az árait, a mesterek nem is akarják - elképesztő drágulás a lakásberendezésnél

Aki új lakás vásárlása helyett szeretné felújítani a régit, nem biztos, hogy sokkal olcsóbban jön majd ki. A fa- és vashiány mellett a többi építkezési termék ára is folyamatosan növekszik, a mesteremberek fél év alatt akár 25 százalékot is emeltek a munkadíjukon, a bútoriparban pedig a szállítmányozási problémák miatt folyamatosak a késések és a termékhiányok.

zöldhasú
Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.