Gazdaság hvg.hu 2021. január. 14. 09:04

Uniós támogatásból erdősít Tiborcz István

A miniszterelnök veje vissza nem térítendő támogatáshoz jutott.

215 millió forintos uniós támogatást kapott erdősítésre a miniszterelnök veje, Tiborcz István – írta a 24.hu a kormányzati pályázati oldal nyilvántartása alapján.

A támogatást az Európai Unió vidékfejlesztési forrásaiból finanszírozzák, a pályázónak pedig egyáltalán nem kell önerőt fizetnie.

A lap megkereste Tiborcz irodáját, amely azt közölte, hogy az erdősítés valahol Közép-Magyarországon fog zajlani. A projekt keretében egyfajta „zöldfolyosókat” hoznak létre, amivel hatékonyan támogatják a védett területeken kívül is a természetes vagy természetközeli élőhelyeket. A helyszínekről csak annyit tudni, hogy olyan területeken erdősítenek, amelyek erősen erodáltak, 12–17 százalékos lejtésűek, és amelyek mezőgazdasági hasznosításra csak korlátozottan alkalmasak.

A lap érdeklődésére azt is közölték:

Tiborcz István úr őstermelőként biogazdálkodást folytat 300 hektáron több mint öt esztendeje. Ebben a szegmensben számos család megélhetését folyamatosan biztosítja a sikeres vállalkozás”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról