Gazdaság hvg.hu 2020. augusztus. 28. 10:08

Mészárosék és partnereik 150 milliárd forintból építhetik az atlétikai stadiont

A 2023-as atlétikai vb-re készülő létesítmény elég drága, de a Puskás-stadionnál valamivel olcsóbbnak tűnik.

Ugyanazok nyerték a 2023-as atlétikai vb miatt kiírt stadionépítő munkát, mint akik a Puskás-stadion fejlesztését is végezték: a 24.hu szerint a két befutó egyike a Mészáros Lőrinchez köthető Záév Építőipari Zrt., a másik pedig a Magyar Építő Zrt., amely Paár Attila győri építőipari vállalkozó WHB-csoportjához tartozik.

A munka valamivel olcsóbb lesz, mint amennyit a Puskás felemésztett, az atlétikai létesítmény ugyanis "csak" 150 milliárd forintba kerül, szemben a Puskás 190 milliárdos végösszegével.

Az, hogy Mészáros érintett a munkában, már tegnap kiderült, de az összegekről akkor még nem esett szó. Az új stadion miatt kiírt tenderre egyébként nem jelentkezhetett bárki, csak akiket meghívott az eljárásra az állami megrendelő, a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. A másik kiválasztott, a Strabag 171 milliárdos vállalási árral ajánlkozott.

A 24.hu szerint az alvállalkozók közt is akadnak Mészáros-közeli cégek: a Mészáros és Mészáros Kft. és V-Híd Zrt. mellé a Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft. is bekerült a csapatba.

A munka során egy 40 ezer férőhelyes stadiont alakítanak ki, amihez egy sor kiegészítő beruházás kapcsolódik. Többek között egy 168,8 méteres acél – gyalogos és közúti – aluljáró, vasúti pálya, gyalogoshíd, hajóállomás, de egy 1000 m hosszúságú árvízvédelmi védvonalat is létesítenek.

zöldhasú
Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.