Gazdaság hvg.hu 2020. augusztus. 12. 11:50

Fejenként 150 ezer forintos gyorssegélyt kaphatnak az állás nélkül maradt kommunikációs szakemberek

A programot a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) gondozza. Egy, az iparágra szakosodott álláskereső oldalt is létrehoztak.

A koronavírus-járvány miatt állás nélkül maradt vagy nehéz helyzetbe került kommunikációs szakemberek támogatásáról döntött a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ).

A MAKSZ segélyalapjában eddig 14 millió forint gyűlt össze a Magyar Telekom segítségével.

Ez azt jelenti, hogy fejenként 150 ezer forintos támogatáshoz juthatnak azok a kommunikációs szakemberek, akik március közepe után igazoltan munka és jövedelem nélkül maradtak.

Az augusztustól elérhető segélyről és a pályázás feltételeiről részletes információ a MAKSZ honlapján található, ahogy a jelentkezéshez szükséges pályázati űrlapot is onnan lehet letölteni.

A Mentőöv nevű program keretében egy kifejezetten az iparágra specializálódott, online állásközvetítő platformot is létrehozott a szövetség. Az oldalon közel 160 különböző iparági pozícióra lehet költségmentesen állásajánlatot és szakmai önéletrajzot feltölteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés