Gazdaság hvg.hu 2019. október. 16. 19:26

Leváltották a polgármestert, akit azzal vádolnak, hogy EU-pénzből épített magának vadászházat

39 szavazattal kapott csak ki Mondok József.

Önkormányzati választás 2019

Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.

Elvesztette a választást Mondok József, aki 1998 óta volt Izsák polgármestere – írta meg a 444. Mondok ellen még két éve indult eljárás, mert a vád szerint miután 35 millió forint EU-támogatást felvett egy vadászház építésére a turisztikai fejlesztések keretéből, a házba saját maga és felesége költözött be.

A 35 millió forint vagyoni hátrányt a cége 2017 nyarán már visszafizette. Mondok fia, a másodrendű vádlott azt mondta a tárgyaláson, hogy szülei fizettek a szállásért, amikor a házban aludtak. A fiatalembert egy korábban lehallgatott telefonbeszélgetés szerint csak alibinek ültették a család tulajdonában álló Mondok Kft. élére, amikor 18 éves volt. A polgármester fia szerint a vadászház nem is értelmezhető klasszikus szálláshelyként, hiszen az ott éjszakázó vadászoknak fegyvereik vannak, így például kisgyermekkel veszélyes lenne ott megszállni.

Mondok József a választáson a Fidesz, a KDNP és a Nemzeti Fórum közös jelöltjeként indult, és a szavazatok 49,1 szavazatát szerezte meg, vagyis 39 szavazattal kapott ki a független Kutas Tibortól. A képviselőtestületben is kisebbségbe szorult a Fidesz, a 8 helyből 3 lett a kormánypárté.

 

Önkormányzati választás 2019
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról