Gazdaság MTI 2016. április. 25. 16:45

Lázárék felújítva ajándékoznak el egy belvárosi palotát

A református egyháznak ajándékozza a kormány a VIII. kerületi Károlyi–Csekonics-palotaegyüttest.

A palota ingyenes átadásáról Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szabó István, az egyház zsinatának lelkészi elnöke írt alá megállapodást kedden. Az egyház a reformáció ötszázadik évfordulójának tiszteletére kapja meg az ingatlant.

Az átadás előtt a Miniszterelnökség teljesen fel is újíttatja a palotaegyüttest. A kormány beleegyezett, hogy a kastélyt a Károli Gáspár Református Egyetem használhassa majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Vállalkozás Dobos Emese 2021. június. 20. 18:00

Magyar faluból, nyugdíjasokkal veszi fel a harcot a világcégekkel egy vállalkozás

Immár 27 asszonynak ad munkát a tardi Matyodesign társadalmi vállalkozás, akik akár 100-120 ezer forintot is "összehímezhetnek" nyugdíj mellé egy hónap alatt. A koronavírus-járvány azonban nemcsak a viszonteladóikat érintette hátrányosan, de a pandémia előtt induló új üzletágukat, a szervezett túrákat is. Az értékesítési modelljük azonban fordult. Váczi Rozival, a Matyodesign alapítójával beszélgettünk Tardon.