Gazdaság hvg.hu 2015. július. 22. 16:23

Luxusétterem lesz egy McDonald’s-ból

Egy estére átváltozik az egyik japán egység, 830-szoros a túljelentkezés.

Fehér abrosz mellett többfogásos luxusvacsorát szolgálnak fel az egyik tokiói McDonald's-ban jövő hét hétfőn. Egyszeri eseményről van szó, és az étteremben csak 10 pár vendéget fogadnak, a japánok azonban láthatóan megvesznek a marketingakcióért: a Wall Street Journal beszámolója szerint eddig 8300 jelentkezés futott be.

AFP / Yoshikazu Tsuno

A sorsolás szerencsés nyertesei Maszajo Waki mesterszakács főztjét élvezhetik majd, annyi kikötéssel, hogy a séf kizárólag csak a McDonald’s-ban egyébként is kapható alapanyagokból dolgozhat. Úgy tűnik, a cégnek bejön ez a marketingfogás, de rá is fér, hiszen az elmúlt időszakban sok minőségi kifogást kapott, a pénzügyi évet Japánban 38 milliárd jen veszteséggel zárja, és 131 éttermet be is kell zárnia.

zöldhasú
Hirdetés
hvg360 Gyükeri Mercédesz 2025. február. 17. 19:30

Ha Gordon Ramsay megszerette, nekünk is jó lesz? Az áldott és átkozott margarin

Nincs még egy olyan modern élelmiszer, amelyik kezdettől fogva ilyen erős érzelmeket váltott volna ki, mint a margarin. Tekintettek rá drága terméket kiváltó megmentőként, aztán a drága termék pusztítandó hamisítványaként. Egy időben méltatták azért, hogy egészséges, aztán az volt vele a baj, hogy nem, mostanában pedig mentes és fenntartható alternatívaként tálalják a gyártók. Most, hogy a margarin oldalán Gordon Ramsay-t állította versenybe egy cég, mi sem maradhattunk ki, és megnéztük: vajon tényleg össze lehet keverni a margarint a vajjal? És előállítható otthon, pálmaolaj és mindenféle adalékok nélkül?