2014. május. 10. 03:22 hvg.hu Utolsó frissítés: 2014. május. 09. 17:56 Gazdaság

Újabb amerikai gyorsétterem hálózat jön Magyarországra

Egy közép-amerikai, mexikói ételeket kínáló étterem hálózat érkezhet a magyar piacra. A Tacontento étterem hálózatot Guatemalában alapították, kategóriájában az egyik legsikeresebb étteremlánc Latin-Amerikában.

A Tacontento hálózat tulajdonosai franchise átvevőket keresnek magyarországon. Olyan érdeklődők jelentkezését várják, akik rendelkeznek élelmiszeripari vagy vendéglátóipari tapasztalattal, és nyitottak a dél-amerikai ételek és kultúra iránt. Franchise partnereiknek teljeskörű segítséget nyújtanak az üzletek kialakításától kezdve, az ételek elkészítési módjának elsajátításáig.

A koncepció hálózati jellege ellenére a betérő vendég számára autentikus mexikói taqueteriák (taco éttermek) hangulatát idézi. Az étlapon szereplő ételek receptjeit, elkészítési módját olyan módon alakították ki, hogy azt a hálózathoz tartozó éttermek a világ minden részén könnyedén követhessék – írja a Franchiseportal. A főként tacojáról híres étteremlánc kínálatában egyébként más mexikói ételek (burrito, nacho), valamint saláták, levesek, és limonádék is megtalálhatóak, ételeikben tartósítószereket egyáltalán nem használnak.

Az első Tacontento étterem 2001-ben nyitott meg Guatemalában. A hálózat dinamikus terjeszkedése nyomán ma már öt országban, több mint 60 éttermük működik. A jelenleg működő éttermeik alapterülete hozzávetőlegesen 75 és 500 négyzetméter között mozog.

Hazánkban főképp a gyrost, hamburgert és pizzát forgalmazó éttermek terjedtek el, míg ezzel szemben a távol-keleti és dél-amerikai országok ízeit és hangulatát idéző vendéglátóhelyek hiánycikkek. Kizárólag tacon alapuló étteremhálózat pedig a világon is csak néhány működik.

zöldhasú
Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?