2013. július. 31. 07:43 MTI Utolsó frissítés: 2013. július. 31. 07:42 Gazdaság

Nem sok, de kiváló szőlőtermést várnak Tokaj-Hegyalján

Ha az időjárás ilyen marad, akkor nagyon jó minőségű lesz a szőlő. A közepes mennyiség azzal magyarázható, hogy virágzás idején hűvös volt még.

Jó minőségű, de közepes mennyiségű termést várnak Tokaj-Hegyalján, a történelmi borvidéken a szőlőtermesztők az idén - írta az Észak-Magyarország szerdán.

Prácser Miklós, a tokaji borvidék hegyközségi tanácsának elnöke a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilapnak elmondta: ha az időjárás ilyen marad, akkor nagyon jó minőségű lesz a szőlő, a közepes mennyiség azzal magyarázható, hogy virágzás idején hűvös volt még, emiatt a vártnál kevesebb kötődés alakult ki.

Jelenleg egy viszonylag korai szüret jósolható, ez a korai érés kedvezhet egy jó aszúsodásnak, amire várnak a gazdák - olvasható az Észak-Magyarországban.

zöldhasú
Hirdetés
hvg360 Gyükeri Mercédesz 2025. február. 17. 19:30

Ha Gordon Ramsay megszerette, nekünk is jó lesz? Az áldott és átkozott margarin

Nincs még egy olyan modern élelmiszer, amelyik kezdettől fogva ilyen erős érzelmeket váltott volna ki, mint a margarin. Tekintettek rá drága terméket kiváltó megmentőként, aztán a drága termék pusztítandó hamisítványaként. Egy időben méltatták azért, hogy egészséges, aztán az volt vele a baj, hogy nem, mostanában pedig mentes és fenntartható alternatívaként tálalják a gyártók. Most, hogy a margarin oldalán Gordon Ramsay-t állította versenybe egy cég, mi sem maradhattunk ki, és megnéztük: vajon tényleg össze lehet keverni a margarint a vajjal? És előállítható otthon, pálmaolaj és mindenféle adalékok nélkül?