2005. október. 12. 13:06 MTI Utolsó frissítés: 2005. október. 12. 13:09 Gazdaság

Nyolc egyetemen nyitott jegypénztárt a MÁV

Új szolgáltatást vezet be a MÁV Rt., a vasúttársaság nyolc hazai felsőoktatási intézménybe telepít menetjegy-pénztárat - közölte Bíró Péter, a részvénytársaság marketing és értékesítési igazgatója szerdán Debrecenben sajtótájékoztatón, mielőtt megnyitották a Debreceni Egyetem (DE) MÁV jegypénztárát.

Bíró Péter szerint első lépésként a debreceni mellett a Szegedi Egyetemen nyílt vasúti pénztár. Október végén Budapesten a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, valamint Nyíregyházán, novemberben a pécsi és a győri egyetemeken, a jövő év elején pedig a miskolci és a veszprémi felsőoktatási intézményekben teremtik meg a jegyváltás lehetőségét.

A vasúton utazók 50 százaléka 30 év alatti, ezért is koncentrálnak a fiatal korosztályra - mondta. Hozzátette: nem hiszi, hogy ezzel több utasa lenne a vasúttársaságnak, de mindenképpen utasbarát szolgáltatás az egyetemi jegyirodák megnyitása.

Nagy János egyetemi tanár, a DE rektora szerint az elmúlt három évben folyamatosan javult a szolgáltatások színvonala egyetemükön. "A bank és a posta szolgáltatások, illetve a repülőjegy-árusítás bevezetése után most a MÁV menetjegy-iroda megnyitásával tovább emelik a komfortját annak a 35 ezer egyetemi polgárnak, aki a DE-n dolgozik, vagy tanul.

zöldhasú
Hirdetés
hvg360 Gyükeri Mercédesz 2025. február. 17. 19:30

Ha Gordon Ramsay megszerette, nekünk is jó lesz? Az áldott és átkozott margarin

Nincs még egy olyan modern élelmiszer, amelyik kezdettől fogva ilyen erős érzelmeket váltott volna ki, mint a margarin. Tekintettek rá drága terméket kiváltó megmentőként, aztán a drága termék pusztítandó hamisítványaként. Egy időben méltatták azért, hogy egészséges, aztán az volt vele a baj, hogy nem, mostanában pedig mentes és fenntartható alternatívaként tálalják a gyártók. Most, hogy a margarin oldalán Gordon Ramsay-t állította versenybe egy cég, mi sem maradhattunk ki, és megnéztük: vajon tényleg össze lehet keverni a margarint a vajjal? És előállítható otthon, pálmaolaj és mindenféle adalékok nélkül?