2004. február. 20. 13:50 Utolsó frissítés: 2004. november. 22. 12:00 Gazdaság

Nyereséges lett az Arago Rt.

A magyar magánszemélyek tulajdonában lévő budapesti székhelyű befektetési társaság, az Arago Rt. tavaly 114 millió forint mérleg szerinti nyereséget ért el a 2002-es 752 millió forint veszteség után.

Az Arago értékesítésből származó konszolidált nettó árbevétele tavaly 48,7 százalékkal 49,4 milliárd forintra emelkedett. Az egyéb bevételek 169,9 százalékkal 2,56 milliárd forintra nőttek. Itt döntően a konszolidációba vont Pick és az Eravis ingatlan- és eszközértékesítése szerepel. Ugyanez az oka annak, hogy a költségek között a legnagyobb arányban, 119,8 százalékkal az egyéb ráfordítások emelkedtek, 3,60 milliárd forintra.



A társaság konszolidált üzemi eredménye 2003-ban 1,22 milliárd forintot tett ki, 9,3 százalékkal csökkent az előző évhez képest, döntően a Ringa eladása miatt. A pénzügyi veszteségek 42,9 százalékkal 626 millió forintról 895 millió forintra emelkedtek. A 2002-es 631 millió forintos nettó rendkívüli veszteség viszont 15 millióra csökkent, így az adózás előtti nyereség 265,7 százalékkal, 84 millió forintról 306 millió forintra nőtt.



Az Arago Rt.-nek jelenleg valamivel több mint 8,6 százaléknyi tulajdona van a Budapesti Értéktőzsde Rt.-ben (BÉT), és 13,5 százalékkal rendelkezik a Budapesti Árutőzsde Rt.-ben (BÁT). Miután csütörtökön a BÉT rendkívüli közgyűlése döntött a 10 százalékos tulajdonosi korlát eltörléséről, "az Arago átgondolja a további részvényvásárlást" -mondta Gránicz János, az Arago Rt. vezérigazgatója. A két tőzsde integrációja és az elszámolóház, a Keler Rt. részvényeinek megvásárlása növeli a BÉT részvényesi értékét.

(MTI)
zöldhasú
Hirdetés
hvg360 Matalin Dóra - Hamvay Péter 2025. május. 02. 19:30

Mitől lesz finom a főzelék, milyen vendégektől borul ki Sárközi Ákos, és van-e itthon jó és olcsó alapanyag?

Mit értenek sokan félre a gluténmentességben? Hogyan lehet kikeveredni a főzeléktraumákból? Melyik alapanyagokat utálják legjobban a magyarok? Szuvidáljunk, vagy kövessük nagyanyáink módszereit? És miért nem szabad soha válaszolni Sárközi Ákos kérdéseire az éttermében? A Michelin-csillagos séf, Szatmári Ferenc gasztroblogger és Horváth Judit gasztroíró, receptfejlesztő volt a HVG Címlapsztori vendége.