Ehető karácsonyfát készítettek egy indiai luxusszálloda séfjei: minden alkotóeleme sütemény.
Gudzsarát állam legnagyobb városa, Ahmadábád a modern indiai metropolisok közé tartozik 5,1 millió lakosával. A felhőkarcolókkal és jelentős üzleti negyeddel rendelkező városközpontban található ötcsillagos Hyatt Regency Hotel séfjei és cukrászai az idén különleges látványossággal készültek a karácsonyra: egy 3,5 méter magas, több mint két méter átmérőjű süteményfát készítettek.
Ehhez felhasználtak 50 kg cukormázat, 10000 aprósüteményt, 5000 macaront. De nem elégedtek meg ennyivel, még egy téli mézeskalács várost is összehoztak, hogy ne magányosan álljon a karácsonyi sütifa.
A dekoratív, színes karácsonyi süteményfa és a mézeskalács városka elemeinek megsütésén és feldíszítésén 12 séf több napon keresztül munkálkodott. A készítményeket a fa bontása után a vendégek is megízlelhetik majd.
Úgyhogy ráérünk az ünnepek után keresgélni a térképen, hova is kellene utazni.