A Márton nap ugyan még jócskán odébb, de a libák sosem érezhetik biztonságban magukat. Legjobb alkatrészeik mostanság is szendvicsbe kerültek.
Állítólag minden idők talán legnépszerűbb hazai promóciós szendvicse lett a marhaburger sült libamájjal. Ami azt illeti, a libamáj elég ritkán szerepel gyorséttermi kínálatban. A McDonald’s úgy döntött, megengedheti magának, nem is először. A nagy kedvenc mellett az idei Magyar Hetek újdonsága a libacombból készült libaburger. A liba alkatrészek Kiskunfélegyházáról érkeznek.
A láncnál 2008 óta tartanak Magyar Heteket. Az elmúlt években szerepelt már a menüben fasírt, hartai kolbász, szürkemarha, lángos, aranygaluska. A tavalyi kínálatban mutatkozott először a marhaburger sült libamájjal és ez lett az itteni Meki-hálózat egyik legsikeresebb dobása. A népszerű szendvics továbbfejlesztett változata október 6-tól öt hétre visszatért a tetthelyre: a libamájas marhahúspogácsa ezúttal madársalátával, csípős zöldpaprikával, sajttal és borsos, tejfölös, mustáros szósszal érkezett. (Remélhetőleg annyira nem borsos a szósz, mint tavaly, amikor többen kifogásolták, hogy a libamájat látni lehetett a szendvicsben, de az ízét érezni nem, annyira elnyomta a fűszeres turbózás. Persze nyilván ízlések és pofonok...).
Újdonság a libaburger, vagyis a libacombból készült húspogácsa lilakáposztával, grillezett hagymával, zöldfűszeres szósszal.
Magyaros kínálat még az u.n. házias burgonya, a sülthagymás sajtfalatok, meg a fokhagymás mártogatós. Na, erről nem nyitnánk most vitát...