Gasztro hvg.hu/turizmus.com 2015. szeptember. 08. 21:24

Szlovákok a Belvárosban

Ezen a héten Szlovákia vendégeskedik a Gerbeaud Sörházban. Az Aquacity Poprad éttermi csapata érkezett a Vörösmarty térre, hogy kóstolót adjon a szlovák konyha remekeiből,

Ha azt mondjuk, sztrapacska, már az is elég remek. Juhtúróval, pörccel, tejföllel nyakon öntve, párolt káposztával, pirított hagymával, magában nagy kanállal, húsok mellé nagy villával. De azért van még bőven izgalom a szlovák asztalon.

turizmus.com

Most a poprádiak megmutatják az itteni kollegáknak, mennyi minden, és persze jól meg is etetik a Belvárosban forgó népeket. A terítéken többek között pikáns juhtúrós krémleves, fahéjas kacsacomb párolt káposztával, szarvaspörkölt knédlivel, juhtúróval töltött káposztás derelye, erdei bogyós gyümölcsökkel göngyölt, vaníliamártással nyakon öntött palacsinta.

Ha valaki lemaradna a nemzeti hétről, annak azért vigaszágon itt: a tökéletes sztrapacska

Élet+Stílus Galicza Dorina 2024. december. 28. 20:00

Elillant történelem és babonamentes tűzvédelem – megnéztük a felújított Notre Dame-ot

Párizs székesegyháza fényesebben ragyog, mint valaha, de az évszázadok alatt felhalmozódott kosszal együtt mintha a történelmét is lemosták volna róla. Bár a felújítás még nem ért véget, ha a belső tér már nem változik, akkor az évtizedek múlva sebtében idelátogató turista azt se fogja tudni, mi történt az elmúlt öt évben a templom körül.