Gasztro -t- 2015. március. 20. 18:51

Finom volt, mint Rómában

A szentpétervári közvéleményt két napja egy olasz szakács letartóztatása foglalkoztatja, akiről kiderült, hogy a Cosa Nostra tagja. Úgy tűnik, az eset legnagyobb kárvallottjai a helyi pizzafanok, akik nagyon megkedvelték az igazi olasz lepényeket.

 

A pétervári Raduga bevásárlóközpont Express Trattoria nevű pizzériájának a konyhájában tartóztatták le a héten a helyi Interpol Iroda nyomozói Nicola di Maurót (34), amikor éppen a kinyújtott pizzatésztára szeletelte a kolbászt. Ugyanis a Néva parti városban nagy népszerűségnek örvendő olasz pizzasütőről kiderült, hogy a római maffiaellenes rendőri egység körözése alatt áll.

 A Cosa Nostrához tartozó Fasciani klán egyik irányítójaként bűnszervezetben való tevékenységgel gyanúsítják, állítólag ő foglalkozott a maffiacsalád gazdasági, pénzügyi ügyeivel. A Fasciani klánnak komoly érdekeltségei voltak az ostiai idegenforgalomban, a Tirrén-tenger melletti szállodákban, éttermekben. Az olasz rendőrség az utóbbi években aktív nyomozást és felszámolást folytatott a maffiacsalád ellen. Nicola di Mauro megszökött Olaszországból, és a szentpétervári pizzériában dolgozott szakácsként tavaly óta. Állítólag ő volt a város legjobb pizzasütője. A hagyományos olasz pizzákat készítő Express Trattoria nem véletlenül választotta a „Buono come a Roma”, vagyis a „Finom, mint Rómában” kétnyelvű szlogent.

A pizzasütő maffiózó kedélyesen azt ígérte az őt elfogó zsaruknak - miután sikerült kivenni a kezéből a konyhakést -, nekik is süt pizzát, ha kiszabadul. Nicola di Mauro, aki egyébként nem is tűnik annyira álséfnek, tegnap a szentpétervári bíróságon úgy nyilatkozott, semmi köze a maffiához, teljesen törvényesen, érvényes útlevéllel hagyta el Olaszországot, a saját nevén élt és szakácskodott a Néva parti városban. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.