Gasztro hvg.hu 2014. február. 25. 20:04

A 10 leggyakrabban hamisított élelmiszer

Szinte nem múlik el hónap anélkül, hogy ne kapjon szárnyra a hír, valamely gyártó, valamely közkedvelt terméket hamisít. Bor, paprika, méz, kakaó, folytathatjuk a sort.

AFP / Matthew Mirabelli

Az Élelmiszer online először 2013 áprilisában közölt egy listát, amelyet az Amerikai Gyógyszer-Élelmiszer  Hatóság / FDA / adatbázisa alapján állított össze a Mother Nature Network.

 A 10  legtöbbször gyanúba keveredett, a legtöbb visszaéléssel " dicsekedhető" élelmiszer az akkori állás szerint a narancslé, a méz, a szarvasgomba olaj, a tej, a hal (!), az áfonya, a sáfrány, az olíva olaj, a gránátalma lé és a kávé volt.

Most újra terítékre kerültek az ominozus élelmiszerek. Első körben az olíva olajról, a mézről, a kávéról és a sáfrányról hull le a lepel. Ha kiváncsi rá, hogy mitől, mi nem az, aminek látszik, itt megtalálja a magyarázatot.