Jó hírek a magyar paprikáról
Magyarország a termálenergiának köszöntően egész évben képes biológiai módszerek segítségével kiváló minőségű paprikát termelni, jövőre pedig már fejlesztések is lehetnek – mondta el a Magyar Hírlapnak a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke.
Biztatóak a kilátások a hazai paprikatermesztésben, a fejlesztési támogatások és a termálenergia-felhasználás feltételeinek enyhítése hozzájárulhat ahhoz, hogy a jelenlegi 170 ezer tonnás termelés tovább emelkedjen – írja a Magyar Hírlap csütörtöki számában.
Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke a lapban kifejtette, hogy az elmúlt időszakban a termelés enyhén csökkent, a visszaesés azonban mára megállt, a jövőben pedig növekedés várható.
A világ fogyasztása egyre inkább a friss termékek irányába tolódik, ezért fontos, hogy Magyarország a termálenergiának köszöntően egész évben képes biológiai módszerek segítségével kiváló minőségű paprikát termelni – hívta fel a figyelmet a szakember a lapban.
A terméktanács elnöke szerint az idén kiegyenlített árszinttel számolnak a termelők, ami jó alapot teremt arra, hogy jövőre folytassák a munkát, és fejlesztéseket kezdeményezzenek – számol be a Magyar Hírlap.