Gasztro -t- 2013. június. 07. 12:30

Használd a kést! Szeletelhető szakácskönyv

A recept úgy kezdődik, hogy végy egy éles kést. Ezúttal azonban nem a hagymát vagy a húst kell először felszeletelni, hanem a könyvet.

Egy kolumbiai főzőiskola ötletes,új kiadványa  nemcsak a háziasszonyokat,de a kezdő szakácsokat is próbára teszi. Azonnal kiderül, mennyire tudnak a késsel bánni.  Ugyanis csak a szakácskönyv felvágásával juthatnak hozzá a recepttárhoz. 
soluciones.carulla

A bogotái Carulla Főzőiskolában alapfeltételnek tekintik az oktatóséfek, hogy tanítványaik készségszinten elsajátítsák a kések profi használatát.  A játékos és ösztönző készségfejlesztés – na meg az iskola reklámja érdekében – kitalálták az Ogilvy & Mather ügynökséggel és dizájnereivel,hogy új szakácskönyvüket csak az tudja használni, aki előtte finom,de határozott mozdulatokkal szeletekre bontja. Mutatós és szép kivitelben valósult meg az ötlet. Ahhoz, hogy a receptekhez hozzáférjen valaki mindenesetre kell egy pengeéles kés  : a könyv oldalélén látható vékony jelzővonalak mentén ejtett vágásokkal apránként és oldalanként tárul fel a recepttár. A júniusban angol nyelvű változatban is megjelenő könyvritkaságnak a Slice a recipe – Receptszeletek címet adták.
soluciones. carulla com.
A kiadványt népszerűsítő szlogen: Használd a kést! Ajvé, akár egy  gasztro thriller is lehet belőle.  Mindenesetre mi mellékelnénk a könyvhöz egy mini elsősegélydobozt.
 
hvg360 Ligeti Nagy Tamás 2025. január. 05. 19:30

"Nem csak egy eszköz, hanem ügynök" – Harari elmagyarázza, miért veszélyesebb a mesterséges intelligencia az atombombánál is

Miután az ember lassan beletörődik a múlt megváltoztathatatlanságába, és a jelenben nem igazán érzi jól magát, úgy döntött: a jövőt megtartja magának. Yuval Noah Harari izraeli történész új okoskönyvében az információs hálózatok fejlődését vizsgálva arra jut, lehet, hogy az emberiség történetét Valaki Más írja.