2013. június. 05. 18:18 hvg.hu Utolsó frissítés: 2013. június. 05. 18:14 Gasztro

Világbajnok pástétom és békacombos paprikás csirke

Miközben a gourmet fesztiválra fókuszáltak már a kulinaristák,és várták,hogy nyalhassák a gulyás fagylaltot, kicsit arrébb Budán egy francia és egy magyar séf örömfőzött. Joseph Viola Lyonból érkezett, a házigazda Bíró Lajos volt.

A szerencsés meghívottak belépéskor választhattak Lali törkölypálinkája és a pezsgő között, hogy megágyazzanak egy rendhagyó francia - magyar menüsornak. Nem fért hozzá kétség,hogy a két séf nemcsak kitesz magáért,de poénokban sem lesz hiány. Egy dolgot vesznek csak igazán komolyan: a főzést.

Joseph Viola,aki a lyoni Daniel et Denise éttermet jegyzi, 2004 óta a "Franciaország legjobb séfje" cím birtokosa,és 2009-ben a pástétom világbajnokságot is megnyerte kacsamájas,borjúmirigyes kreációjával. Többek között a világbajnok tésztában sült különlegességet is elhozta a Budai Bock Bisztroba. Az volt a minimum,hogy Bíró Lajos csirkepaprikással kontrázzon,igaz megbolondította a jó magyarost egy kis békacombbal.

Hogy mi minden került még terítékre,s mivel öblítették le a fogásokat május 30-án este a vendégek,arról részletesen beszámol a Food&Wine szerzője. Nem mellesleg az is kiderül,mi is az a pástétom világbajnokság.

Ha kiváncsi a részletekre, kattintson ide.

hvg360 Serdült Viktória 2024. november. 28. 10:09

Felesleges kényeskedni a függetlenség miatt – a bírókat képviselő OBT elnöke a kormány alkujáról

Két lehetőség volt: vagy nincs pénz, vagy pedig van, de akkor alá kell írni a papírt – így magyarázta a HVG információi szerint egy belső értekezleten Szabó Péter, az Országos Bírói Tanács elnöke, miért ment bele a kormány diktálta megállapodásba. Beszédének több forrásból hozzánk eljutott átirata szerint azt mondta, felesleges kényeskedni a bírói függetlenség miatt.