Gasztro K.G. 2013. május. 13. 19:17

Szuper száraz - és nem bor

A 80-as évek közepéig meg se fordult senkinek a fejében, hogy szuper száraz minősítéssel illessen valamit, ami se nem bor, se nem pezsgő. A japánok megtették. S most már nekünk is van sajátunk. Sörivóknak való super dry.

Sörsznobok nem nagy jövőt jósoltak annak idején a japán Asahi főzdének,amikor előrukkolt a "szuper száraznak" címkézett új márkájával.

Az ázsiai példa

 A húhogóknak nem lett igazuk, 3 év alatt 25 százalékkal nőtt az Asahi piaci részesedése az új sörnek köszönhetően. Igaz, ehhez a termékhez kapcsolodó okos marketing, és feltűnő dízájn is kellett. S bár azóta tucatnyi ország több mint 30 száraz sörmárkát dobott piacra, jó öreg kontinensünk gyártói szkeptikusak maradtak. Petr Kovarik, a Borsodi Sörgyár vezérigazgatója azonban ugyancsak nagy optimizmussal tekint a jövőbe a böcsiek legújabb sörét illetően. Szerinte az újgenerációs lager sörök legnépszerűbbike lesz a Borsodi Super Dry.S pontosan azokat célozza meg,akik a hagyományos keserű íz miatt idegenkednek a sörtől.

A nemcsak hazai,de európai újdonság a lagereknél alkalmazott  hosszabb és alacsonyabb hőmérsékleten végbevitt erjesztésnek és ászokolásnak, valamint a keserű komlónál gazdagabban felhasznált aroma komlónak  köszönheti szuper szárazságát. Így már-már mentes a sörínyencek által oly nagyra becsült keserű utóíztől. Valóban a száraz borokkal analóg termék.