2013. március. 21. 13:33 MTI Utolsó frissítés: 2013. március. 21. 13:33 Gasztro

Hungarikum lett a pálinka és a herendi porcelán

A herendi porcelánnal, a pálinkával és a törkölypálinkával bővül a hungarikumok listája - jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Hungarikum Bizottság kihelyezett ülése után csütörtökön Herenden.

Mindegyik olyan komoly nemzeti értékünk, amire büszkék vagyunk - szögezte le a miniszter. Hozzátette: a pálinka nemzeti italunk, igazi magyar sajátosság, az elkészítés módja, a termelés, az ízvilág; része a magyar hétköznapoknak és ünnepeknek egyaránt. 

A herendi porcelán nem csupán kézműves termék, hanem olyan kézműves kultúra, ami nemzeti kinccsé válhatott - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a sajtótájékoztatón.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.