Télvíz idején, egy fárasztó nap után több mint jó bevackolni magunkat kedvenc fotelünkbe. S inni egy… mit is?
Ha rumos teára, forralt borra, forró csokoládéra tippel, akkor most nem nyert. Keresztes Ferenc világbajnok mixertől kaptunk néhány téli tequilás receptet, amelyekkel besüthet a nap a poharunkba. Mexikó első számú tequilája, a 100% kék agavéból készülő el Jimador szolgál alapul a koktélok elkészítéséhez, amelyekkel a legnagyobb zimankóban is felmelegíthetjük magunkat.
Spice Ginger Tequila
• 4 cl el Jimador Blanco tequila
• 1 mokkáskanál rozmaringos gyömbéres lekvár
• 1,5 cl cseresznyeszirup
• 2,5 cl lime juice
• 8 cl frissen facsart grapefruit lé
A hozzávalókat egy shakerben alaposan összerázzuk. Leszűrve egy koktélos pohárba öntjük és (igenis!) jeget teszünk bele.
Café Dinner
• 4 cl el Jimador Blanco tequila
• 2 cl kávélikőr
• 1,5 cl bodzaszirup
• 6 levél bazsalikom
• 1 cl lime juice
Mindezt egy shakerben összerázzuk, majd kispohárba szűrjük. A kellemes italt tequila habbal koronázhatjuk meg: ehhez csupán tejszínre, egy kis tequilára, bodza szirupra és egy szifonra van szükségünk. A hab tetejére kávéhomokot szórunk.
Nézzünk egy almás finomságot is, a meleg fúziók világából:
Hot Apple Tequila
• 5 cl el Jimador Raposado tequila
• 15 cl almalé
• 3 cl lime juice
• 2,5 cl cukorszirup
Cukorszirup: 0,5 liter vizet fél kilogramm cukorral felfőzünk. Hozzáadunk 50 gramm fahéjat és 10 gramm szegfűszeget. Majd almalevet forralunk, amit egy bögrébe töltünk. Hozzákeverjük az el Jimador Raposado tequilát, a lime juice-t és a fahéjas, szegfűszeges cukorszirupot. Citromnád keverőpálcával összekeverjük.De ha nincs a kezünk ügyében ilyesmi,sima keverőpálcával is (hosszúnyelű kanállal ) nyugodtan megkeverhetjük,és megihatjuk.