Csak a pácról lesz szó. 4 napig érleljük a húst benne. Ha esni kezd a kénköves eső, akkor elkészítjük a steaket is.
Kétféle iskola létezik steak kérdésben. Az egyik – ide tartozik Jamie Oliver is – azt mondja, hogy a lehető legjobb minőségű húst vegyük meg, bánjunk szerényen a pácokkal és fűszerekkel, és süssük rózsaszínre. Azt mondják az iskola tagjai, hogy a kiváló minőségű hús eredeti ízét-szaftját kell kicsalogatnunk.
![](https://img.hvg.hu/Img/b2dea50fcee14f6eb810034566fbfb2e/61b4506e-6fc3-460d-8853-a5129e0b7647.jpg)
A másik akadémia szerint a lehető legjobb minőségű húst vegyük meg és pácoljunk.
Az utóbbi iskolán belül ismerjük a sokórások, és a többnaposok eszmevonalát. Nevükben az ízük, az előbbiek csak órákra áztatná a ribeye-t, a sirloin-t vagy t-bone-t, a másik már bent felejti a hűtőben őket.
Most az utóbbihoz csatlakozunk. Pácoljon ma, majd amikor a világvége órái következnek, búcsúzzon el e világtól egy tökéletets steakkel.
Armageddon pác receptje
Hozzávalók:
1 evőkanál oliva olaj. Oliva olaj, nem napraforgó vagy más (gáz) olaj.
2 evőkanál szójaszósz. Lehet mustár is, igazándiból a sós ízt hozza a pácba.
2 evőkanál száraz vöröspor. Középárból, ne olcsó kategóriából.
2 evőkanál paradicsomszósz (nem ketchup!).
3 fokhagymagerezd. Lehet több is, uganis bizonyos háttérhatlmak szerint olyan nincs, hogy túl sok fokhagyma.
fektebors, chili paprika – összesen egy kávéskanál.
Elkészítés
Bármiben keverjük össze a hozzávalókat, ami nem fémedény.
Segít, ha össze is főzzük egy picit az elemeket. Nem létfontosságú, de ha mégis így döntünk, akkor a főzőedényből töltsük át cserépbe, és hagyjuk kihülni.
A pác felét töltsük egy tányérba. Erre fektetjük rá a szelet steaket, majd ráüntjük a másik felét a pácnak. Kapjon fedőt és a hűtőbe vele.
2 nap múlva fordítsuk meg a húst, kenegessük meg a tetejét a páccal.
Ha esni kezd a kénköves eső, akkor elkészítjük, de még nem mondjuk meg hogyan. Azt majd minden idők végén.