A mediterrán konyhát ünneplik a monte carló-i séfcsúcson
A világhírű francia séf, Alain Ducasse meghívására Monte Carlóban gyűlnek össze novemberben a világ vezető szakácsai hogy eszmét cseréljenek gasztronómiai kérdésekben. A találkozóra 25 országból összesen kétszáz szakembert várnak.
A csillagok száma a szokásosnál is nagyobb lesz a hercegségben, a kétszáz séf összesen háromszáz Michelin-csillag birtokosa ugyanis.
A november 16-a és 18-a közötti találkozón elsősorban a mediterrán konyhát ünneplik, emellett megemlékeznek arról, hogy Ducasse 25 évvel ezelőtt vette át Rainier herceg tanácsára és tette igazán híressé Monacóban a Le Louis XV (XV. Lajos) nevű éttermet, amely alig három év múltán már három Michelin-csillagot hozott a séfnek. Azóta a világhírű szakács ugyancsak három-három csillagot szerzett New York-i, londoni és párizsi éttermeivel.
A háromnapos gasztronómiai csúcson nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományos és a modern konyha közötti kontrasztokra, az északi és a déli országok konyhái közötti eltérésekre - derült ki a szervezők közleményéből. A Riviéra konyhájának külön napot szentelnek: bemutatják a vidék száz legszebb termékét.
A meghívottak között vannak a világ vezető séfjei, így Joel Robuchon, Michel Guerard, Rene Redzepi és David Chang.