Az ország legkedveltebb gyümölcséből nemcsak finom pálinkák, hanem különleges ételspecialitások, desszertek is készülnek a május 10-13. közötti Budapesti Pálinkafesztiválra. Profi séfek barackkal spékelt ínycsiklandozó ételekkel kényeztetik a látogatókat.
Ha már a barackot ünnepeljük a 2012-es tavaszi pálinkafesztiválon, gondoljunk a hasunkra is. A különféle hires, magyar barackpálinkákból az ételekbe is kerül egy kevés. Az XXL Catering csapata -Takács Lajos (Olimpia), Ádám Csaba (Kereskedőház, Szentendre) és Palotai Csaba (Nu Bistro) - ismét kitelepül és nem mindennapi finomságokkal várja a vendégeket. Az általuk kreált menükben egészen különleges ízkombinációk szerepelnek: kacsapástétom barackpálinkás zselével, konfitált oldalas karamellizált baracklekvárral és édeskömény salátával, vagy éppen Rákóczi túrós barackpálinkás szorbéval.
A fogásokat a Barackos udvarban kóstolhatják meg a fesztivállátogatók. Ahogy itt találkozhatnak a Kézműves Magyar Ízek termékeivel is: a házi baracklekvárokkal, barack chatney-val, házi barackszörppel és más barackos ételekkel. A kínálatban épp úgy szerepel a napköziből ismert baracklekváros kenyér, mint a barackos túrógombóc bazsalikomos baracklekvárral, vagy a barackos krumplis gombóc fahéj öntettel, és a barackos házi házi rétes.
Ezekre az ételekre jól fog csúszni az Év pálinkája, amelyet – természetesen barackból - közösen készítettek el az ország pálinkafőzői: Harmatrázó, Gusto, Békési, Rézangyal, Villányi, Schiszler, Szalontai, Csalló, Rex, Hegyközi és Zwack.
A kereskedelmi főzdék prémium barackpálinkáinak házasításával létrehozott blendből összesen 1300 db 0.5 literes palack készül kifejezetten a május 10-13 közötti Budapesti Pálinkafesztiválra. A különleges díszdobozba öltöztetett pálinkát a Barackos udvar Barackpálinka házánál lehet megkóstolni és megvásárolni, ahol valamennyi kiállító barackpálinkája, valamint a nemzetközi barackpárlatok is kínálják magukat.