2012. március. 06. 09:29 hvg.hu Utolsó frissítés: 2012. március. 06. 11:55 Gasztro

Pénteken lehet először megkóstolni a magyar kaviárt

Nagyközönség előtt először március 9-én, a Kézműves Magyar Ízek Vásárán mutatkozik be a magyar kaviár, amit a rendezvény mindhárom napja alatt meg lehet majd vásárolni.

A kaviár mellett megtalálható 5 ezer hagyományos magyar ízt – vízibivaly szalámi, tufapincében érlelt sajt, fehérszarvasgombás sárgadinnyelekvár – idén először magyarországi és határon túli magyar régiók szerint csoportosítva mutatják be, így egy hétvégén keresztül együtt kóstolhatjuk a régiókra jellemző gasztronómiai különlegességeket.

Újdonságként a látogatók a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság standjánál termékeket ajánlhatnak a Nemzeti Fogyasztói Termékkosárba is, valamint a helyszínen jelen lévő szakértőkkel általános fogyasztói problémákat is megvitathatnak.

A Kézműves Magyar Ízek Vásárát március 9. és 11. között rendezik a budapesti Millenárison.

Kult Balla István, Németh Róbert 2024. november. 30. 20:00

„Ez az első olyan lemezanyag, aminek az írása közben józan voltam” – Analog Balaton-interjú

„A leszaromság is abból jöhet, hogy csináljuk, amit szeretünk, és nem kell magunkat megerőltetni” – írja le a nemrég Repedés című albummal jelentkező Analog Balaton a hozzáállásukat a világhoz. Szomorú-e a mai popzene? Milyen volt a tagok – Zsuffa Aba és Vörös Ákos – híres Kinizsi utcai albérlete? Miben más józanul dalokat írni, mint a korábbi gyakorlat? Interjú.