Fogjuk a borospalackot és betesszük a mikrohullámú sütőbe. Pár perc múlva koccinthatunk. Mi legyen, syrah vagy pinot noir?
Nem, nem bolondultunk meg. Sőt, akár össze is dobhatnánk páran 15 kemény eurót, és kipróbálhatnánk az új bort. Megérné, mert tulajdonképpen egyszerre nyolcfélét vennénk.
A NextNature.net nemcsak hírt adott róla, de webshopjában már árulja is azt a bort, ami egy új technológiával készül. A lényege, hogy hőmérsékletváltozással aktiválhatjuk a különböző ízkomponenseket a vaníliától a borsig. A milliónyi ízmolekula-kapszulának köszönhetően legalább nyolcféle bort (egyelőre csak vöröseket) állíthatunk elő magunknak egy szokványosnak tűnő palack beltartalmából.
A Nano bornak nevezett készítmény alapja a merlot. Ezt ízesíthetjük, variálhatjuk aszerint, hogy milyen hőmérsékletre és mennyi időre állítjuk be a mikrót, amiben „kifőzzük” a borunkat. Ami azt illeti, nekünk nem repesnek az ízlelőbimbóink ettől a jövőképtől. Szerencse, hogy a tömegtermelésre állítólag még pár évet várni kell.