2011. május. 05. 21:48 hvg.hu Utolsó frissítés: 2011. május. 05. 21:42 Gasztro

Pálinka csokoládéval, most kipróbálhatjuk

A kávé vagy már a bor és csokoládé párosításnak is külön kultusza van a gasztronómiában. S most itt a legújabb kézfogó: pálinka és csokoládé.

Különleges ízkombinációkkal rukkoltak elő a készítők a VI. Budapesti Pálinkafesztivál alkalmából. A Rézangyal és a CocoMe 12 egyedi kreációval, a Zila cukrászda pedig egy új süteménnyel, stílszerűen a részeges aszaltszilva kockával mutatkozott be. A részeges aszaltszilva kocka a Rézangyal 55 fokos szilvapálinkájának hozzáadásával készült. A CocoMe kézműves csokoládéi és a minőségi pálinkák találkozásából született párosok között mind a párlatok, mind a csokoládé rajongói megtalálják a kedvükre valót, tetszés szerint kalandozva az édeskés, a keserű, vagy akár a fűszeres ízvilágok között.

Az ínyencek 2 dl pálinka mellé 2 kocka csokoládét javasolnak.