Konyhadivatok jönnek s mennek, fogyókúradömpingek, alakformáló diéták, léböjtkúrák, mikor mi. De a kenyérkérdés igenis terítéken marad, mert nincs mese, a népség kenyérfüggő.
Legfeljebb van, aki tagadja, hogy odaadná fele királyságát egy szelet ropogós héjú, szellős, illatos kenyérért, viszont zugevő. Hogy miként jut el egy vendéglős a nagymama kemencéjétől a hatvanas évek bolti kenyerén és az évtizedekig bejáratott gyári kenyéren át a sajátjáig, amely éppúgy lehet paprikás, mint aszalt gyümölcsös, és uram bocsá’ még szalonnás, töpörtyűs is, mint ahogy most éppen medvehagymás, azt megtudhatjuk ebből a bejegyzésből. Sőt, a szezon sztárját, a medvehagymás kenyeret a megadott recept alapján akár magunk is megsüthetjük. Kattintson a részletekért!