Szakácskönyvet adni karácsonyra ismét nem számít sablonos vagy unalmas megoldásnak, hiszen - ha még nem tudnák - gasztroforradalom van folyamatban. Forradalom alatt értendő, hogy az emberek viszonya alapjaiban változik a gasztronómiához, a vendéglátáshoz és magához a főzéshez is, ami valóságos újhullámos divat lett az elmúlt évek során.
Korábban általánosan jellemző volt, a frappáns kivételektől eltekintve, hogy karácsonyra könyvet, különösen szakácskönyvet csak ötlettelen végső elkeseredésünkben ajándékozunk. Az ajándék felkerült a legfelső polcra, és évekig rá se néztünk. Szerencsére ez már nem így van, hiszen manapság menő főzni. Ezt bizonyítja, hogy a tévécsatornák által folyamatosan vetített főzős műsorok, az egyre több és egyre jobb minőségű gasztromagazinok és gasztroblogok mellett jobbnál jobb szakácskönyvek jelennek meg már itthon is, sőt, egyre több nemzetközileg elismert magyar séf dönt úgy, hogy saját szakácskönyvvel rukkol elő.
A life-style.hu összegyűjtötte 2010 legjobb receptes könyveit, kattintson, ha kíváncsi rájuk!