2010. június. 22. 19:48 Utolsó frissítés: 2010. június. 23. 08:11 Gasztro

Amerika zsírt akar

Nem kevésbé megdöbbentő állítás jelent meg nemrégiben a legtekintélyesebb üzleti lap, a The Wall Street Journal hasábjain, minthogy az USA-ban felfedezik a zsírsertést, s valóságos zsírforradalom kezdődik.

A lap Heath Putnamet idézte, aki a világhírű, magyar sertésfajtát, a mangalicát tenyésztő tengerentúli cég, a Wooly Pigs vezetője. A washingtoni székhelyű vállalat elsőként az  amerikaiak közül,   mangalicával kezdett foglalkozni. Már tenyésztik a göndör szőrű zsírsertést  a saját telepeiken. A magyar fajtát választották, de a tenyésztési módszereket az osztrákoktól vették át.

A New York-i Prime Meats étteremben neves séfek és éttermi szakemberek részvételével megtartották az első „zsírestet”. A The Wall Street Journal tudósítása szerint a sertészsírral, mangalicából készült fogásokat remeknek találták olyan nagytekintélyű séfek, mint például Tom Colicchio, April Bloomfield vagy Bradford Thopson. A menüben egyebek mellett juharszirupban érlelt sertésszelet, szárazon pácolt sertéssonka szerepelt, ropogtatnivalónak pedig sertészsírral készült kekszet kínáltak.

A Wooly Pigs vezetője szerint egyre több étterem érdeklődik az óvilág mangalicája iránt.

/Forrás:Vendéglátás/