Amerika zsírt akar
Nem kevésbé megdöbbentő állítás jelent meg nemrégiben a legtekintélyesebb üzleti lap, a The Wall Street Journal hasábjain, minthogy az USA-ban felfedezik a zsírsertést, s valóságos zsírforradalom kezdődik.
A lap Heath Putnamet idézte, aki a világhírű, magyar sertésfajtát, a mangalicát tenyésztő tengerentúli cég, a Wooly Pigs vezetője. A washingtoni székhelyű vállalat elsőként az amerikaiak közül, mangalicával kezdett foglalkozni. Már tenyésztik a göndör szőrű zsírsertést a saját telepeiken. A magyar fajtát választották, de a tenyésztési módszereket az osztrákoktól vették át.
A New York-i Prime Meats étteremben neves séfek és éttermi szakemberek részvételével megtartották az első „zsírestet”. A The Wall Street Journal tudósítása szerint a sertészsírral, mangalicából készült fogásokat remeknek találták olyan nagytekintélyű séfek, mint például Tom Colicchio, April Bloomfield vagy Bradford Thopson. A menüben egyebek mellett juharszirupban érlelt sertésszelet, szárazon pácolt sertéssonka szerepelt, ropogtatnivalónak pedig sertészsírral készült kekszet kínáltak.
A Wooly Pigs vezetője szerint egyre több étterem érdeklődik az óvilág mangalicája iránt.
/Forrás:Vendéglátás/