2010. március. 16. 21:26 hvg.hu Utolsó frissítés: 2010. március. 16. 22:40 Gasztro

Megmondjuk a véleményünket a kapszulás kávégépekről

Kinek és miért jó kapszulás kávét inni? Mi az előnye és a hátránya a hagyományos darálós vagy filteres gépekhez képest? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ, amikor nekiálltunk, hogy teszteljük négy ismertebb kávéforgalmazó gépeit.

Tapasztalataink szerint kétféle kávéfogyasztó van: aki a kávé aromája és szeretete miatt és aki édességként, desszertként issza a fekete italt. Ennek megfelelően a fogyasztói szokások is különbözőek. Aki szereti a klasszikus, keserű kávéízt, általában röviden, feketén, tej és cukor nélkül kéri, értékeli és élvezi a frissen őrölt, minőségi válogatásokat, érzi a különbséget a közepesre vagy sötétre pörkölt kávészemek között.

Aki édességként, lélekmelegítőként tekint rá, habosan, tejjel vagy tejszínnel, cukorral, mézzel vagy vaníliafagylalttal issza, inkább a kevésbé aromás változatokat keresi és nyitottabb a különböző ízesítésű keverékekre.

Azt gondolnánk, hogy a kapszulás kávégépeket inkább nekik találták ki, ehhez képest tesztünk során kiderült: az igazi kávéimádóknak is készült megfelelő gép és kapszula, bár kétségtelenül nagyobb választékkal fog találkozni az, aki a lazább kávéra vagy a forró csokira esküszik.

A négy kávégépről szóló tesztet ide kattintva tudja elolvasni a life-style.hu oldalán.