2010. március. 02. 22:07 Utolsó frissítés: 2010. március. 02. 22:38 Gasztro

Különleges édességek házilag - képriport

Azt gondolhatnánk, egy nívós étteremben vagy cukrászdában kapható desszert elkészítése az egyszerű halandók számára elképzelhetetlen, de ez nem így van. Otthon is felszolgálhatunk különleges desszerteket, csak egy kis gyakorlás, és egy jó tanár kell hozzá.

A Lucullus Baráti Társaság szervezésében tartott főzőkurzusról már nem először esik szó. Korábban Wang mester kínai ételeket bemutató tanfolyamán is örömmel vettünk részt, és izgalmas élményekkel (és persze hasznos tudással) lettünk gazdagabbak. Szívesen mutatjuk be a francia konyha ínyenc desszertjeivel való ismerkedést is, amelyet Király Anita, a Lucullus saját állandó cukrászmestere biztosított számunkra, aki tizenhárom évi tapasztalattal remek útmutatást adott mindenkinek. A pisztáciás csokitrüffel fűszerlikőrrel, a gyömbérrel elkészített brownie, illetve a lyoni csokoládé mousse illatos olajokkal persze elsőre ijesztőnek tűnt, de a következő képeken jól látható, hogyan is birkóztunk meg a feladattal.

A fotókat ide kattintva tudja megnézni a life-style.hu oldalán.

hvg360 Ligeti Nagy Tamás 2025. január. 05. 19:30

"Nem csak egy eszköz, hanem ügynök" – Harari elmagyarázza, miért veszélyesebb a mesterséges intelligencia az atombombánál is

Miután az ember lassan beletörődik a múlt megváltoztathatatlanságába, és a jelenben nem igazán érzi jól magát, úgy döntött: a jövőt megtartja magának. Yuval Noah Harari izraeli történész új okoskönyvében az információs hálózatok fejlődését vizsgálva arra jut, lehet, hogy az emberiség történetét Valaki Más írja.