2008. július. 29. 11:00
hvg.hu
Utolsó frissítés: 2008. július. 28. 21:42
Gasztro
Édes tárlat és tanfolyamok a Gerbeaud-ban
Százötven esztendeje, hogy Kugler Henrik, egy soproni cukrászdinasztia harmadgenerációs leszármazottja, maga mögött hagyva a tanuló- és vándoréveket, úgy döntött, ideje kamatoztatni Európa tizenegy városában, köztük Párizsban szerzett tudását.
© gerbeaud.hu |
Az augusztus végéig nyitva tartó tárlaton megtudhatják többek között, miként, mivel készültek régen a sütemények, milyen különlegességek voltak, s például azt is, hogyan ette Sissi, a magyarok kedvenc királynéja a kuglert.
De a mai Kugler-Gerbeaud utódok gondoltak a jelenre is: szeptember és november között négy alkalommal egy-egy napos süteménytanfolyamot szerveznek a ház konyháján, ahol bárki kilesheti az édes bűnök titkát, netán még kuglert is megtanul sütni. Nem véletlenül ajánlotta Kugler Henrik 1897-es Legújabb és legteljesebb nagy házi cukrászati könyvét a cukrászok és vendéglősök mellett a háziasszonyoknak, különös tekintettel a magántanulásra.